Shakshuka met feta en verse kruiden

Shakshuka met feta en verse kruiden

8 april 2020

Ingrediënten

Brunchgerecht voor 4 personen // Tijd: circa 30 minuten

2 rode uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 rode paprika, in dunne repen 1 gele paprika, in dunne repen 250 g kerstomaatjes, gehalveerd Handje verse munt, grof gehakt Handje verse peterselie, grof gehakt Handje verse basilicum, grof gehakt 8 dagverse eieren 150 g feta, verbrokkeld 1 landbrood van Menno, afgebakken

Voorraadkast 1 eetl. olijfolie 1 eetl. komijnpoeder* 1 blik tomatenblokjes*

Bereiding

Brunchgerecht voor 4 personen // Tijd: circa 30 minuten
  1. Verhit een ruime koekenpan met olijfolie. Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit gedurende 2 minuten. Voeg de komijnpoeder toe en bak kort aan.
  2. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, paprika en tomaatjes toe en laat 15 minuten sudderen.
  3. Roer de helft van de verse kruiden door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak in de pan 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei.
  5. Dek de pan af met een deksel en laat de eieren in 10 minuten op laag vuur stollen.
  6. Bestrooi met de overige verse kruiden en de feta en serveer met het brood.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles