Ingrediënten
Brunchgerecht voor 4 personen // Tijd: circa 30 minuten
2 rode uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 rode paprika, in dunne repen 1 gele paprika, in dunne repen 250 g kerstomaatjes, gehalveerd Handje verse munt, grof gehakt Handje verse peterselie, grof gehakt Handje verse basilicum, grof gehakt 8 dagverse eieren 150 g feta, verbrokkeld 1 landbrood van Menno, afgebakken
Voorraadkast 1 eetl. olijfolie 1 eetl. komijnpoeder* 1 blik tomatenblokjes*
Bereiding
Brunchgerecht voor 4 personen // Tijd: circa 30 minuten- Verhit een ruime koekenpan met olijfolie. Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit gedurende 2 minuten. Voeg de komijnpoeder toe en bak kort aan.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, paprika en tomaatjes toe en laat 15 minuten sudderen.
- Roer de helft van de verse kruiden door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Maak in de pan 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei.
- Dek de pan af met een deksel en laat de eieren in 10 minuten op laag vuur stollen.
- Bestrooi met de overige verse kruiden en de feta en serveer met het brood.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 30 min
- Moeilijkheid: 2