Kamper lamsburger met auberginesalade en verse muntsaus

Kamper lamsburger met auberginesalade en verse muntsaus

23 maart 2022

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
250 g aubergine 5 g verse munt 50 ml Franse yoghurt ½ teen Lautrec knoflook 250 gram Siciliaanse cherrytomaten ½ Sorrento citroen, sap 2 Kamper lamsburgers 2 briochebroodjes VOORRAADKAST olijfolie om in te bakken zout en peper HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
500 g aubergine 10 g verse munt 100 ml franse yoghurt 1 teen Lautrec knoflook 500 gram Siciliaanse cherrytomaten 1 Sorrento citroen, sap 4 Kamper lamsburgers 4 briochebroodjes VOORRAADKAST olijfolie om in te bakken zout en peper

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Maak aan met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de muntblaadjes van de takken en hak de bladeren fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Pers of rasp de halve teen knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden of in blokjes. Meng met de rest van de munt en 1 tot 2 eetlepels citroensap. Zet apart.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de lamsburgers 2 tot 3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg apart, maar laat al het vet in de pan zitten.
  5. Snijd de briochebroodjes doormidden en bak deze in het lamsvet in de pan goudbruin.
  6. Haal de aubergine uit de oven en meng door de munt. Leng eventueel aan met nog wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de muntsaus op de onderkant van elk broodje, gevolgd door de lamsburger en een paar scheppen van de auberginesalade. Plaats de bovenkant van het broodje erop. Serveer de rest van de salade naast de broodjes.
Bereiding voor 4 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Maak aan met 6 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster 20 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de muntblaadjes van de takken en hak de bladeren fijn. Meng de helft van de munt door de yoghurt. Pers of rasp de halve teen knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden of in blokjes. Meng met de rest van de munt en 3 tot 4 eetlepels citroensap. Zet apart.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de lamsburgers 2 tot 3 minuten per kant. Haal uit de pan en leg apart, maar laat al het vet in de pan zitten.
  5. Snijd de briochebroodjes doormidden en bak deze in het lamsvet in de pan goudbruin.
  6. Haal de aubergine uit de oven en meng door de munt. Leng eventueel aan met nog wat extra olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de muntsaus op de onderkant van elk broodje, gevolgd door de lamsburger en een paar scheppen van de auberginesalade. Plaats de bovenkant van het broodje erop. Serveer de rest van de salade naast de broodjes.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 40 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles