Salade van verse tuinbonen en doperwten

Salade van verse tuinbonen en doperwten

5 juni 2019

Ingrediënten

Kilogram tuinbonen 500 gram doperwten 1/2 venkel, of naar eigen behoefte Parmigiano Reggiano Platte peterselie Munt Dille 1/2 Sorrento citroen Zelf in huis halen: Zwarte peper Fleur de sel de Camargue Cavallino extra virgine olijfolie

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en doperwten en doe ze in twee aparte kommen.
  2. Breng water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de tuinbonen. Niet lang, rond 3 minuten, ze mogen niet te zacht zijn. Giet ze af en doe ze snel in een kom met ijskoud water. Laat ze daarin afkoelen. Dop ze vervolgens voor de tweede keer.
  3. Doe de rauwe doperwten en de geblancheerde tuinbonen in een saladekom.
  4. Haal de buitenste rokken van de venkel af. Bewaar eventueel het venkelgroen. Spoel de venkelknol onder koud water. Snijd hem in kwarten en vervolgens in hele dunne plakken met behulp van een mandoline of een heel scherp mes. Voeg toe aan de bonen.
  5. Besprenkel de groenten met wat citroensap en olijfolie. Citroensap zorgt niet alleen voor de smaak, maar werkt ook tegen de verkleuring van de venkel. Hussel alles voorzichtig door elkaar.
  6. Hak de verse kruiden, behalve de munt, met het resterende venkelgroen. De hoeveelheid is naar eigen smaak. Voeg deze samen met de muntblaadjes, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  7. Roer nu alles voorzichtig door elkaar en controleer of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat citroensap en olijfolie toe.
  8. Snijd met een kaasschaaf wat vlokken parmezaan over de groenten. Serveer meteen.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 40 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles