Ravioli gevuld met bieten met salieboter en Parmezaan

Ravioli gevuld met bieten met salieboter en Parmezaan

1 maart 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
200 g cherrytomaten 15 g verse salie 75 g Parmezaanse kaas Lindenhoff x Leonardo Pacenti ravioli met bieten mesclun sla 100 g roomboter VOORRAADKAST 3 eetl. Balsamico azijn 3 eetl. olijfolie 2 theel. honing Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Halveer de cherrytomaten. Pluk de blaadjes salie van de takjes. Rasp de Parmezaanse kaas
  2. Doe de ravioli één voor één in de pan met kokend water en kook in ongeveer 5 minuten gaar. Haal voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en bewaar wat kookvocht
  3. Klop de Balsamico azijn, olijfolie en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng de cherrytomaten, sla en dressing in een saladekom
  4. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de salie toe
  5. Leg de ravioli in de pan met botersaus, schep voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken
  6. Serveer de ravioli met de salieboter en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer de salade ernaast. Eet smakelijk!

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles