Rigatoni met tomaat en gerookte makreel

Rigatoni met tomaat en gerookte makreel

23 oktober 2020

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
4 trostomaten 1 teentje knoflook 200 g rigatoni 2 eetl. crème fraîche of crème crue 1 gerookte makreelfilet 30 g Parmezaanse kaas, geraspt VOORRAADKAST 4 eetl. olijfolie HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
8 trostomaten 2 teentjes knoflook 400 g rigatoni 4 eetl. crème fraîche of crème crue 2 gerookte makreelfilet 60 g Parmezaanse kaas, geraspt VOORRAADKAST 8 eetl. olijfolie

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kerf de tomaten aan de onderkant in. Blancheer de tomaten 2 minuten in het kokende water. Neem ze er met een schuimspaan uit en dompel ze enkele minuten onder in een kom koud water. Verwijder de velletjes, halveer de tomaten en druk de pitjes eruit.
  2. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking in dezelfde pan met kokend water.
  3. Pureer ondertussen de tomaten, knoflook en olijfolie glad in een mixer.
  4. Verwarm de tomatensaus in een koekenpan, roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de rigatoni af en roer de door de saus. Verbrokkel de helft van de makreelfilet boven de saus en roer door. Schep in borden, leg de overige makreel erop en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles