Pasta fresine met gorgonzola, walnoot en peterselie

Pasta fresine met gorgonzola, walnoot en peterselie

13 oktober 2020

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
25 g walnoten 10 g verse peterselie 1 Italiaanse rode paprika 1/2 bakje veldsla 200 g pasta Fresine 1 bakje Gorgonzola 3 takjes verse tijm 100 ml slagroom 1 teentje knoflook VOORRAADKAST 1 theel. mosterd 2 eetl. rode wijnazijn 2 eetl. olijfolie 1 eetl. honing
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
50 g walnoten 20 g verse peterselie 1 Italiaanse rode paprika 1 bakje veldsla 400 g pasta Fresine 1 bakje Gorgonzola 6 takjes verse tijm 200 ml slagroom 2 teentjes knoflook VOORRAADKAST 2 theel. mosterd 4 eetl. rode wijnazijn 4 eetl. olijfolie 2 eetl. honing

Bereiding

  1. Voorbereidingen: breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Hak de walnoten en peterselie grof. Snijd de paprika in blokjes en doe in een kom, samen met de veldsla. Klop een dressing van de mosterd, azijn, olijfolie, honing en peper & zout. Rooster de walnoten een paar minuten in een koekenpan.
  2. Pasta koken: kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Saus maken: smelt de gorgonzola op laag vuur in een koekenpan en bewaar een klein stukje om later te garneren. Ris de blaadjes van het takje tijm. Voeg de slagroom en tijm toe, pers de knoflook uit boven de saus en roer tot een romig geheel. Voeg de gekookte pasta toe en warm nog even goed door. Roer de helft van de peterselie en walnoten erdoor, bewaar de rest om te garneren.
  4. Opdienen: hussel de dressing naar smaak door de salade. Schep de pasta op een bord en garneer met peterselie, gorgonzola en walnoten. Serveer de salade erbij. Lekker met een glaasje droge witte wijn.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles