Ingrediënten
1 teen knoflook
paar takjes basilicum
2 doosjes Lindenhoff x Leonardo Pacenti ravioli ricotta-citroen
ca. 40 g pecorino
1 flesje salsa di pomodoro of een blik gepelde tomaten
VOORRAADKAST
olijfolie
Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn
Bereiding
- Verwarm een royale scheut olijfolie in een brede koekenpan op laag vuur.
- Plet een teen knoflook in de schil met de zijkant van uw met en voeg toe aan de olie. Laat garen tot deze begint te verkleuren
- Haal de knoflook uit de pan. Zet het vuur hoger en voeg de gepelde tomaten en wat zout toe
- Scheur de helft van de basilicumblaadjes in grove stukken en voeg toe aan de saus
- Laat 5 minuten rustig inkoken, wals de pan af en toe
- Pureer kort tot een saus met een staafmixer
- Breng ondertussen ruim water en een flinke schep zout aan de kook. Voeg de fragiele pastakussentjes heel voorzichtig, één voor één toe aan het water. Kook de ravioli volgens in 4 minuten beetgaar
- Schep de ravioli uit het water met een schuimspaan en doe met de pasta met een eetlepel van het kookvocht bij de tomatensaus. Laat 30 seconden staan
- Leg de ravioli op een bord, schep er een lepel saus overheen en maak af met de geraspte pecorino, overgebleven basilicum, een scheutje olijfolie en versgemalen peper.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 30 min
- Moeilijkheid: 1