Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

17 november 2019

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, geperst 2 wortels, in plakjes 4 kalfsschenkels takje verse tijm rasp + sap van 1/2 citroen handje peterselie, fijngesneden Zelf in huis halen: 1 glas witte wijn 2 el olijfolie 2 el bloem 1 blik gepelde tomaten (400 g) Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui, wortels en 2 tenen knoflook 10 minuten op laag vuur.
  2. Strooi zout en peper door de bloem en wentel de schenkels erdoor.
  3. Schep de groenten uit de pan, verhit olie en braad de schenkels aan beide kanten aan.
  4. Doe de groenten erbij, voeg wijn, de gepelde tomaten en tijm toe.
  5. Laat het vlees met het deksel erop minimaal 2 uur zacht stoven, totdat het vlees van het bot valt.
  6. Meng intussen de citroensap en rasp met de peterselie en 1 teentje knoflook , en strooi de gremolata na afloop over de ossobuco.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 120 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles