De beste hamburger van Nederland

De beste hamburger van Nederland

3 januari 2020

Ingrediënten

4 Lindenhoff ereburgers 4 brioche hamburgerbroodjes 1 potje bacon & whiskey jam 1 potje courgette relish 1 potje geroosterde ketchup 1 potje Lindenhoff mayonaise 500 gram ancienne Coeur de Boeuf tomaten 1 kropsla 1 kg Agria aardappelen 125 gram gesneden en gerookte Baambrugs big buikspek 250 gram black cheddar

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Bak de burger in circa 8 minuten op hoog vuur rondom goudbruin
  2. Smelt de cheddar op de hamburger
  3. Rooster ondertussen de bacon in 2 minuten zodat deze knapperig is
  4. Halveer de briochebroodjes. Grill elke briochebol kort aan de snijkant op de barbecue of in de grillpan. Draai tussendoor een kwartslag op dezelfde kant voor een mooie grillruit
  5. Snijd de tomaten in niet te dunne plakken. Was de sla en scheur deze voor op het broodje
  6. Bestrijk de binnenkant van de brioche met de mayonaise en serveer met de sla en tomaten, hamburger en spek
  7. Beleg naar smaak met de hamburgersspecials van Laurentz Craane - courgette relish, gerookte ketchup en whiskey & bacon jam.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 45 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles