Ingrediënten
4 Lindenhoff ereburgers
4 brioche hamburgerbroodjes
1 potje bacon & whiskey jam
1 potje courgette relish
1 potje geroosterde ketchup
1 potje Lindenhoff mayonaise
500 gram ancienne Coeur de Boeuf tomaten
1 kropsla
1 kg Agria aardappelen
125 gram gesneden en gerookte Baambrugs big buikspek
250 gram black cheddar
Bereiding
- Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Bak de burger in circa 8 minuten op hoog vuur rondom goudbruin
- Smelt de cheddar op de hamburger
- Rooster ondertussen de bacon in 2 minuten zodat deze knapperig is
- Halveer de briochebroodjes. Grill elke briochebol kort aan de snijkant op de barbecue of in de grillpan. Draai tussendoor een kwartslag op dezelfde kant voor een mooie grillruit
- Snijd de tomaten in niet te dunne plakken. Was de sla en scheur deze voor op het broodje
- Bestrijk de binnenkant van de brioche met de mayonaise en serveer met de sla en tomaten, hamburger en spek
- Beleg naar smaak met de hamburgersspecials van Laurentz Craane - courgette relish, gerookte ketchup en whiskey & bacon jam.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 45 min
- Moeilijkheid: 2