Ratatouille traybake met verse oregano en merguez lamsworstjes

Ratatouille traybake met verse oregano en merguez lamsworstjes

12 oktober 2020

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 300 g Roseval aardappels 1 aubergine 1 kleine courgette 1 Italiaanse gele paprika 1 rode ui 4 takjes verse oregano 1 teentje knoflook 250 g Siciliaanse cherrytomaten 2 Kamper lamsworstjes merguez

VOORRAADKAST 25 ml olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 3-4 PERSONEN 600 g Roseval aardappels 2 aubergines 2 kleine courgettes 1 Italiaanse gele paprika 2 rode uien 8 takjes verse oregano 2 teentjes knoflook 500 g Siciliaanse cherrytomaten 4 Kamper lamsworstjes merguez

VOORRAADKAST 50 ml olijfolie

KEUKEN BENODIGDHEDEN grote met bakpapier beklede bakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de Roseval aardappels in kwarten en kook ze gedurende 10 minuten.
  2. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van circa 2 cm x 2 cm. Snijd de paprika in repen en de rode ui in 6 parten.
  3. Ris de blaadjes van 2 takjes oregano en snijd ze fijn. Pers de knoflook in een kommetje en meng met de olijfolie, fijngesneden oregano en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de gesneden groenten en aardappelen op een bakplaat, schenk het olijfolie mengsel erover en meng goed door.
  5. Leg vervolgens de cherrytomaten, merguez worstjes en de takjes oregano op de bakplaat en bak circa 20-25 minuten in de oven totdat alles gaar en goudbruin is.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles