Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN 300 g Roseval aardappels 1 aubergine 1 kleine courgette 1 Italiaanse gele paprika 1 rode ui 4 takjes verse oregano 1 teentje knoflook 250 g Siciliaanse cherrytomaten 2 Kamper lamsworstjes merguez
VOORRAADKAST 25 ml olijfolie
HOOFDGERECHT VOOR 3-4 PERSONEN 600 g Roseval aardappels 2 aubergines 2 kleine courgettes 1 Italiaanse gele paprika 2 rode uien 8 takjes verse oregano 2 teentjes knoflook 500 g Siciliaanse cherrytomaten 4 Kamper lamsworstjes merguezVOORRAADKAST 50 ml olijfolie
KEUKEN BENODIGDHEDEN grote met bakpapier beklede bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de Roseval aardappels in kwarten en kook ze gedurende 10 minuten.
- Snijd de aubergine en courgette in blokjes van circa 2 cm x 2 cm. Snijd de paprika in repen en de rode ui in 6 parten.
- Ris de blaadjes van 2 takjes oregano en snijd ze fijn. Pers de knoflook in een kommetje en meng met de olijfolie, fijngesneden oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de gesneden groenten en aardappelen op een bakplaat, schenk het olijfolie mengsel erover en meng goed door.
- Leg vervolgens de cherrytomaten, merguez worstjes en de takjes oregano op de bakplaat en bak circa 20-25 minuten in de oven totdat alles gaar en goudbruin is.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 35 min
- Moeilijkheid: 1