Pompoenravioli van Leonardo Pacenti

Pompoenravioli van Leonardo Pacenti

2 november 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g cherrytomaten 3 takjes verse oregano 10 g verse basilicum 1/2 bakje rucola 1 pak pompoenravioli 50 g roomboter 1/2 Sorrento citroen 30 g geraspte Parmezaanse kaas VOORRAADKAST 2 eetl. Balsamico azijn 2 eetl. olijfolie HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g cherrytomaten 6 takjes verse oregano 20 g verse basilicum 1 bakje rucola 2 pakken pompoenravioli 100 g roomboter 1 Sorrento citroen 60 g geraspte Parmezaanse kaas VOORRAADKAST 4 eetl. Balsamico azijn 4 eetl. olijfolie

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Hak de basilicum fijn.
  2. Meng de Balsamico azijn en olijfolie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Hussel de cherrytomaten, rucola en dressing door elkaar in een saladekom.
  3. Doe de ravioli voorzichtig, één voor één in het water om scheuren te voorkomen. Kook de ravioli in ongeveer 5-6 minuten gaar. Haal voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en bewaar wat kookvocht.
  4. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de oregano en 1 theel. citroenrasp toe.
  5. Leg de ravioli in de pan met botersaus en schep voorzichtig door elkaar. Besprenkel met wat citroensap, roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.
  6. Serveer de ravioli met de salade en bestrooi met de basilicum, overige Parmezaanse kaas en extra citroensap naar smaak.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles