Pastinaaksoep met knoflookbrood

Pastinaaksoep met knoflookbrood

23 oktober 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
250 g pastinaak 1 grote Doré aardappel 1 ui 1 grote teen Lautrec knoflook 3 takjes tijm 10 g verse peterselie 20 g roomboter 2 kleine broodjes 125 ml crème fraîche VOORRAADKAST 2 eetl. olijfolie 2 theel. witte wijnazijn 600 ml groentebouillon HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
500 g pastinaak 2 grote Doré aardappels 2 uien 2 tenen Lautrec knoflook 4 takjes tijm 15 g verse peterselie 50 g roomboter 4 kleine broodjes 250 ml crème fraîche VOORRAADKAST 2 eetl. olijfolie 1 eetl. witte wijnazijn 1.2 l groentebouillon

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en aardappel en snijd ze in grove stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 1 minuut. Blus af met de witte wijnazijn en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de pastinaak, aardappel, tijmblaadjes en de groentebouillon toe en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Meng in een kommetje de boter met de overige knoflook en tweederde van de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de broodjes aan de bovenkant in een ruitpatroon in. Verdeel de kruidenboter met een mes tussen de inkepingen van de broodjes. Bak ze circa 8 minuten in de oven.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een romige soep. Roer de helft van de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over twee kommen, garneer met de overige crème fraîche en fijngehakte peterselie. Besprenkel met wat olijfolie. Serveer de soep met het knoflookbrood.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles