Pangebakken coquilles met bloemkoolpuree en salsa verde

Pangebakken coquilles met bloemkoolpuree en salsa verde

23 maart 2022

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
coquilles 20 g boter ½ bloemkool 250 ml melk rustiek breekbrood 1 teen Lautrec knoflook 10 g peterselie ½ Sorrento citroen VOORRAADKAST 4 eetl. olijfolie 1 eetl. rode wijnazijn HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
coquilles 40 g boter 1 bloemkool 500 ml melk rustiek breekbrood 2 tenen Lautrec knoflook 20 g peterselie 1 Sorrento citroen VOORRAADKAST 6 eetl. olijfolie 2 eetl. rode wijn azijn

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Haal de coquilles uit de verpakking en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Zet apart.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Smelt de boter in een diepe pan op middelhoog vuur, voeg de bloemkool toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de bloemkool 3 minuten. Giet de melk erbij en zet het op laag vuur. Kook tot de bloemkool geen weerstand geeft wanneer u er met een mes in prikt. Haal van het vuur.
  3. Gebruik een staafmixer om de bloemkool tot een gladde puree te draaien. Voeg eventueel nog een beetje melk toe als het mengsel te dik is. Proef of er genoeg zout en peper in zit en doe een deksel op de pan om het warm te houden.
  4. Zet de oven op grillstand. Besprenkel een paar stukken breekbrood met een eetlepel olijfolie en rooster tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en zet apart.
  5. Snijd de knoflook en peterselie fijn en doe in een bakje met de rasp van de citroen en 2 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn en zout en peper naar smaak. Zet apart.
  6. Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Bak de coquilles in circa 1½ minuut per kant goudbruin.
  7. Verdeel wat bloemkoolpuree over de borden. Leg hier de coquilles op en schep er wat van de salsa verde overheen. Serveer met het geroosterde brood.
Bereiding voor 4 personen
  1. Haal de coquilles uit de verpakking en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Zet apart.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Smelt de boter in een diepe pan op middelhoog vuur, voeg de bloemkool toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de bloemkool 3 minuten. Giet de melk erbij en zet het op laag vuur. Kook tot de bloemkool geen weerstand geeft wanneer u er met een mes in prikt. Haal van het vuur.
  3. Gebruik een staafmixer om de bloemkool tot een gladde puree te draaien. Voeg eventueel nog een beetje melk toe als het mengsel te dik is. Proef of er genoeg zout en peper in zit en doe een deksel op de pan om het warm te houden.
  4. Zet de oven op grillstand. Besprenkel een paar stukken breekbrood met een eetlepel olijfolie en rooster tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en zet apart.
  5. Snijd de knoflook en peterselie fijn en doe in een bakje met de rasp van de citroen en 4 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn en zout en peper naar smaak. Zet apart.
  6. Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Bak de coquilles in circa 1½ minuut per kant goudbruin.
  7. Verdeel wat bloemkoolpuree over de borden. Leg hier de coquilles op en schep er wat van de salsa verde overheen. Serveer met het geroosterde brood.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles