Lindenhoff burger met Roseval aardappeltjes en salade

Lindenhoff burger met Roseval aardappeltjes en salade

8 maart 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g Roseval aardappels 100 g cherrytomaten 1/2 romaine sla 2 Lindenhoff runderburgers 2 brioche broodjes VOORRAADKAST 1 kleine rode ui 2 eetl. olijfolie 3 eetl. mayonaise 1 eetl. witte wijnazijn ketchup (optioneel) HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1000 g Roseval aardappels 200 g cherrytomaten 1 romaine sla 4 Lindenhoff runderburgers 4 brioche broodjes VOORRAADKAST 1 grote rode ui / 2 rode uien 4 eetl. olijfolie 6 eetl. mayonaise 2 eetl. witte wijnazijn ketchup (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Snijd de Roseval aardappels in kwarten, kook ze 5 minuten en laat uitlekken. Leg de aardappels op een bakplaat, besprenkel met 1 eetl. olijfolie, peper en zout en bak in circa 25 minuten knapperig in de oven. Schep halverwege even om.
  3. Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Verhit een koekenpan met de overige olijfolie en bak de ui in circa 15 minuten zacht en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de cherrytomaten. Trek de bladeren van de little gem en snijd grof. Meng 1 eetl. mayonaise met de witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de little gem in een kom met de cherrytomaten en besprenkel met de dressing.
  5. Bak de Lindenhoff burgers in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Verwarm de brioche broodjes 3 minuten in de oven.
  6. Bestrijk de brioche broodjes naar smaak met mayonaise en/of ketchup. Beleg met wat salade, cherrytomaten, een hamburger en gekaramelliseerde ui. Serveer met de aardappelpartjes en de overige salade.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles