Kalfsrolletjes met Baambrugs big buikspek en salie

Kalfsrolletjes met Baambrugs big buikspek en salie

7 februari 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g Roseval aardappels 300 g sperziebonen Gasconne kalfsschnitzels, op kamertemperatuur 8 blaadjes verse salie 2 eetl. roomboter 4 plakken Baambrugs big buikspek 4 teentjes Lautrec knoflook VOORRAADKAST 50 g bloem 2 eetl. olijfolie 1 glas droge witte wijn HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg Roseval aardappels 600 g sperziebonen Gasconne kalfsschnitzels, op kamertemperatuur 16 blaadjes verse salie 4 eetl. roomboter 8 plakken Baambrugs big buikspek 8 teentjes Lautrec knoflook VOORRAADKAST 100 g bloem 4 eetl. olijfolie 2 glaasjes droge witte wijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kookde aardappels gedurende 10 minuten. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.
  2. Leg de Gasconne kalfssschnitzel op een bord en plaats op elke 4 blaadjes salie en een klontje boter. Bestrooi met peper en rol de schnitzel op.
  3. Wikkel 2 plakken Baambrugs big buikspek om ieder rolletje. Strooi de bloem op een bord en rol de kalfsrolletjes erdoor.
  4. Doe de aardappels in een ovenschaal en plet ze licht met een vork of mes. Leg de knoflooktenen ertussen. Besprenkel met de olijfolie, zout en peper en zet 20 minuten in de oven.
  5. Verhit een koekenpan met de overige boter en bak de kalfsrolletjes rondom goudbruin in circa 5 minuten. Voeg de wijn toe en stoof het vlees met een deksel schuin op de pan no circa 8-10 minuten. Keer halverwege. De kalfsrolletjes mogen vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
  6. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
  7. Haal de kalfsrolletjes uit de pan en kook de jus eventueel nog een beetje in. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schenk de jus over de kalfsrolletjes en sperziebonen en serveer met de aardappels. Eet smakelijk!

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 40 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles