Komkommer gazpacho met dille en gerookte zalm

Komkommer gazpacho met dille en gerookte zalm

17 november 2020

Ingrediënten

Voorgerecht of borrelhapje voor 4-8 personen // bereidingstijd: circa 10 minuten + 2 uur koelen

1 komkommer, in stukken 1 avocado, alleen het vruchtvlees 1 teentje knoflook 125 ml crème fraiche Bosje verse dille, fijngehakt 1 citroen 100 g gerookte zalm, fijngehakt

Zelf in huis halen 250 ml groentebouillon

Bereiding

  1. Mix in een blender de komkommer, avocado, knoflook, groentebouillon, de helft van de crème fraiche en dille tot een romig soepje.
  2. Breng op smaak met zout en peper en citroensap naar smaak.
  3. Laat minimaal 2 uur koud worden in de koelkast.
  4. Serveer direct uit de koelkast in kleine glaasjes of kommetjes. Maak af met een schepje crème fraiche, de gerookte zalm en een takje verse dille.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 130 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles