Ingrediënten
Voorgerecht of borrelhapje voor 4-8 personen // bereidingstijd: circa 10 minuten + 2 uur koelen
1 komkommer, in stukken 1 avocado, alleen het vruchtvlees 1 teentje knoflook 125 ml crème fraiche Bosje verse dille, fijngehakt 1 citroen 100 g gerookte zalm, fijngehakt
Zelf in huis halen 250 ml groentebouillonBereiding
- Mix in een blender de komkommer, avocado, knoflook, groentebouillon, de helft van de crème fraiche en dille tot een romig soepje.
- Breng op smaak met zout en peper en citroensap naar smaak.
- Laat minimaal 2 uur koud worden in de koelkast.
- Serveer direct uit de koelkast in kleine glaasjes of kommetjes. Maak af met een schepje crème fraiche, de gerookte zalm en een takje verse dille.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 130 min
- Moeilijkheid: 1