Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g natuurrijst
1 bos bosui
1 limoen
2 kippendijfilets met huid
½ romaine sla
250 g tomaten
VOORRAADKAST
50 ml olijfolie + extra om in de bakken
zout en peper
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g natuurrijst
2 bossen bosui
2 limoenen
4 kippendijfilets met huid
1 romaine sla
500 g tomaten
VOORRAADKAST
100 ml olijfolie + extra om in de bakken
zout en peper
Bereiding
Bereiding voor 2 personen- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bosui in stukken van 5 centimeter. Als de witte onderkant dik is, snijd deze dan eventueel doormidden.
- Verhit 50 milliliter olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bosui in 5 tot 7 minuten goudbruin en knapperig. Meng in een kom met het sap van ½ limoen en breng op smaak met zout.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Breng de kip op smaak met zout en bak met het vel naar beneden in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Maak ondertussen de salade. Haal de bladeren van de krop en snijd de tomaten in blokjes. Maak aan met de rest van het limoensap, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Draai de kip om en bak nog 7 tot 10 minuten. Voeg 100 milliliter water toe en laat de kip hierin zachtjes sudderen tot al het vocht is verdampt.
- Meng de helft van de bosui salsa door de rijst. Verdeel de rijst, kip en salade over de borden. Schep de rest van de salsa over de kip.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bosui in stukken van 5 centimeter. Als de witte onderkant dik is, snijd deze dan eventueel doormidden.
- Verhit 100 milliliter olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bosui in 5 tot 7 minuten goudbruin en knapperig. Meng in een kom met het sap van 1 limoen en breng op smaak met zout.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Breng de kip op smaak met zout en bak met het vel naar beneden in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Maak ondertussen de salade. Haal de bladeren van de krop en snijd de tomaten in blokjes. Maak aan met de rest van het limoensap, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Draai de kip om en bak nog 7 tot 10 minuten. Voeg 150 milliliter water toe en laat de kip hierin zachtjes sudderen tot al het vocht is verdampt.
- Meng de helft van de bosui salsa door de rijst. Verdeel de rijst, kip en salade over de borden. Schep de rest van de salsa over de kip
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 45 min
- Moeilijkheid: 2