Ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1/2 rode ui
1/2 teen knoflook
1/2 Sorrento citroen (sap)
5 g peterselie
2 kipburgers
2 briochebollen
2 little gems
200 g Siciliaanse cherrytomaatjes
VOORRAADKAST
4 eetl. mayonaise
4 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn
olijfolie
peper en zout
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 rode ui
1 teen knoflook
1 Sorrento citroen (sap)
10 g peterselie
4 kipburgers
4 briochebollen
4 little gems
400 g Siciliaanse cherrytomaatjes
VOORRAADKAST
4 eetl. mayonaise
8 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Bereiding voor 2 personen- Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of witte wijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
- Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 1 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
- Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 2 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
- Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.
- Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of wittewijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
- Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 2 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
- Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 4 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 4 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
- Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 20 min
- Moeilijkheid: 3