Kipburger met knoflookmayonaise en ingemaakte rode ui

Kipburger met knoflookmayonaise en ingemaakte rode ui

15 maart 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1/2 rode ui 1/2 teen knoflook 1/2 Sorrento citroen (sap) 5 g peterselie 2 kipburgers 2 briochebollen 2 little gems 200 g Siciliaanse cherrytomaatjes VOORRAADKAST 4 eetl. mayonaise 4 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn olijfolie peper en zout HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 rode ui 1 teen knoflook 1 Sorrento citroen (sap) 10 g peterselie 4 kipburgers 4 briochebollen 4 little gems 400 g Siciliaanse cherrytomaatjes VOORRAADKAST 4 eetl. mayonaise 8 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn olijfolie peper en zout

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of witte wijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 1 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
  4. Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 2 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
  5. Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.
Bereiding voor 4 personen
  1. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of wittewijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 2 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
  4. Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 4 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 4 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
  5. Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.
 

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles