Italiaanse Malfatti met bruine boter en gemengde tomatensalade

Italiaanse Malfatti met bruine boter en gemengde tomatensalade

2 november 2021

Ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g spinazie 200 g ricotta 2 eieren 70 g Parmezaanse kaas 500 g tomatenmix 5 g basilicum 40 g boter VOORRAADKAST 200 g bloem 2 el olijfolie 1 el balsamico HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg spinazie 400 g ricotta 4 eieren 120 g Parmezaanse kaas 1 kg tomatenmix 10 g basilicum 50 g boter VOORRAADKAST 400 g bloem 4 el olijfolie 2 el balsamico

Bereiding

Bereiding voor 2 personen
  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Blancheer de spinazie tot het is geslonken, haal uit het water met een schuimspaan en spoel af met koud water - houd het kookwater in pan voor later. Knijp met uw handen het overtollige water uit de spinazie en snijd fijn.
  3. Meng de fijngesneden spinazie, ricotta, eieren, bloem en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  4. Rol met uw handen grove balletjes ter grootte van een halve golfbal - dit zijn uw malfatti! Leg ze op een bord en zet apart.
  5. Snijd de tomaten in dunne plakken en verspreid over een schaal. Scheur de basilicum erover en besprenkel met olijfolie en Balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en gaar de malfatti in circa 4 minuten tot ze beginnen te drijven. Verwarm intussen de boter in een koekenpan en laat het bruin worden. Schep de malfatti uit het water, laat een beetje uitlekken en voeg toe aan de bruine boter.
  7. Verdeel de malfatti in de botersaus over de borden en rasp de overige Parmezaanse kaas erover. Serveer de tomatensalade erbij.
Bereiding voor 4 personen
  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Blancheer de spinazie tot het is geslonken, haal uit het water met een schuimspaan en spoel af met koud water - houd het kookwater in pan voor later. Knijp met uw handen het overtollige water uit de spinazie en snijd fijn.
  3. Meng de fijngesneden spinazie, ricotta, eieren, bloem en 100 gram geraspte Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  4. Rol met uw handen grove balletjes ter grootte van een halve golfbal - dit zijn uw malfatti! Leg ze op een bord en zet apart.
  5. Snijd de tomaten in dunne plakken en verspreid over een schaal. Scheur de basilicum erover en besprenkel met olijfolie en Balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en gaar de malfatti in circa 4 minuten tot ze beginnen te drijven. Verwarm intussen de boter in een koekenpan en laat het bruin worden. Schep de malfatti uit het water, laat een beetje uitlekken en voeg toe aan de bruine boter.
  7. Verdeel de malfatti in de botersaus over de borden en rasp de overige Parmezaanse kaas erover. Serveer de tomatensalade erbij.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles