Huisgemaakte boerderij kipsaté

Huisgemaakte boerderij kipsaté

26 januari 2020

Ingrediënten

200 g pindakaas 1 teentje knoflook, geperst 2 cm gember, geraspt 1 limoen, in parten handje verse koriander, gehakt 4 boerderij kippendijsaté 1 rode peper, fijngehakt 2 theel. sambal Opa Co Zelf in huis halen: 2 eetl. zonnebloemolie 1 eetl. honing Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Meng de pindakaas met 250 ml water in een steelpannetje.
  2. Roer goed door en voeg vervolgens de knoflook, gember, sambal en honing toe.
  3. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Voeg eventueel wat extra water toe als het droogkookt.
  5. Voeg vervolgens het sap van een halve limoen en de fijngehakte koriander toe en breng op smaak met een snufje zout.
  6. Leg de kipspiesjes op een bord, schep er 2 eetl. van de satésaus overheen en verdeel over de spiesjes.
  7. Verhit een grillpan met zonnebloemolie op hoog vuur en grill de spiesjes rondom goudbruin en gaar (of grill de spiesjes gaar en goudbruin op de barbecue).
  8. Serveer de kip met de resterende satésaus en wat extra koriander, fijngehakte rode peper naar smaak en de resterende partjes limoen.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles