Ingrediënten
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verhit een koekenpan met 2 eetl. roomboter en voeg de basterdsuiker toe. Bak de appel in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
-
Meng in een keukenmachine de gekaramelliseerde appel, tijm, rozemarijn, knoflook en de kastanjes en maal tot een grof mengsel.
-
Knip het netje van de rollade los en vouw het vlees open. Bestrijk met het appel-kastanje mengsel en vouw voorzichtig dicht. Bind de rollade op met keukentouw en breng rondom op smaak met zout en peper.
-
Verhit een koekenpan met de rest van de roomboter en bak de rollade rondom goudbruin. Plaats vervolgens in een ovenschaal en giet het bakvet en de wildjus erbij.
-
Prik de kernthermometer in de rollade en laat de rollade garen tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt (ongeveer 90 minuten). Keer halverwege en besprenkel met het kookvocht. Rol de rollade na het garen in aluminiumfolie en laat nog even rusten. Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 180 min
- Moeilijkheid: 3