Herfst minestrone met Baambrugs big worst

Herfst minestrone met Baambrugs big worst

29 september 2020

Ingrediënten

4 personen | 50 minuten 100 gr Parmezaanse kaas 2 Baambrugs big worsten, in plakken 2 uien, gesnipperd 1 winterpeen 1/2 struik bleekselderij 400 gr pompoen, in kleine blokjes 250 gr paddenstoelen, in plakken 250 gr boerenkool, fijngesneden Voorraadkast / zelf in huis halen Olijfolie 1,5 l groentebouillon 1 blik gepelde tomaten 1 blik grote witte bonen, uitgelekt

Bereiding

  1. Snijd de korst van de Parmezaanse kaas en houd deze apart. Rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Bak de plakken worst in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  3. Schep de worsten uit de pan op een bordje, het is niet erg als ze nog niet helemaal gaar zijn.
  4. Voeg de ui toe aan de soeppan met het bakvet en fruit gedurende 2 minuten. Voeg de winterpeen, bleekselderij en pompoen toe. Voeg de bouillon, Parmezaanse kaaskorst en gepelde tomaten toe en breng aan de kook.
  5. Laat afgedekt een uur pruttelen. Haal de kaaskorst uit de soep. Voeg de paddestoelen, boerenkool en witte bonen toe en laat nog 30 minuten pruttelen.
  6. Roer de worst en de helft van de Parmezaanse kaas door de soep en serveer de overige kaas ernaast.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 50 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles