Geroosterde spruitjes met Baambrugs big spekblokjes

Geroosterde spruitjes met Baambrugs big spekblokjes

17 november 2025

Ingrediënten

550 g spruitjes, gehalveerd 70 g spekblokjes 45 g Pecorino Romano, geraspt Zelf in huis halen 4 eetl. olijfolie 3 eetl. Balsamico azijn 1 eetl. honing 2 takjes verse rozemarijn, geritst Handje grof zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.n Meng de olijfolie, Balsamico azijn, honing en rozemarijn in een kommetje.
  2. Leg de spruitjes en spekblokjes op een bakplaat en schenk het Balsamico mengsel erover. Hussel goed door en besprenkel met grof zeezout.
  3. Rooster de spruitjes 20 minuten in de oven.
  4. Strooi er vervolgens de Pecorino Romano overheen en zet de spruitjes nog ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze zacht van binnen en goudbruin van buiten zijn (de randjes mogen best een beetje donker en knapperig zijn, dat maakt het extra lekker). Besprenkel met wat extra Balsamico azijn en serveer.

Tip: lekker met verse vis of lamsvlees

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles