Gerookte Simmentaler staartstuk met Italiaanse salade

Gerookte Simmentaler staartstuk met Italiaanse salade

16 augustus 2021

Ingrediënten

1 gerookte en gepekelde Simmentaler staartstuk 125 g rucola 75 g Parmezaanse kaas VOORRAADKAST 2 el Balsamico azijn 1 el olijfolie peper en zout

Bereiding

  1. Grill de staartstuk op de vetkant tot het krokant is en draai het vlees dan om tot het kerntemperatuur van 50 °C heeft. Laat rusten tot de kerntemperatuur 54 °C is.
  2. Doe de gewassen rucola in een kom. Breng op smaak met de olijfolie, 1 eetlepel Balsamico azijn en peper en meng goed. Voeg naar smaak zout toe, maar niet teveel - de Parmezaanse kaas is ook zout.
  3. Verdeel de salade over borden en daarop plakjes van de staartstuk. Druppel hier nog 1 eetlepel Balsamico azijn over en schaaf er grof Parmezaanse kaas overheen.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles