Ingrediënten
1 gerookte en gepekelde Simmentaler staartstuk
125 g rucola
75 g Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
2 el Balsamico azijn
1 el olijfolie
peper en zout
Bereiding
- Grill de staartstuk op de vetkant tot het krokant is en draai het vlees dan om tot het kerntemperatuur van 50 °C heeft. Laat rusten tot de kerntemperatuur 54 °C is.
- Doe de gewassen rucola in een kom. Breng op smaak met de olijfolie, 1 eetlepel Balsamico azijn en peper en meng goed. Voeg naar smaak zout toe, maar niet teveel - de Parmezaanse kaas is ook zout.
- Verdeel de salade over borden en daarop plakjes van de staartstuk. Druppel hier nog 1 eetlepel Balsamico azijn over en schaaf er grof Parmezaanse kaas overheen.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 20 min
- Moeilijkheid: 2