Gepofte topinambour met salsa verde

Gepofte topinambour met salsa verde

13 november 2017

Ingrediënten

500 gr topinamboer 75 gram sjalot 2 tenen knoflook 5 ansjovisfilets 2 eidooier, hardgekookt 60 gram bladpeterselie 35 gram basilicum Zelf in huis halen 15 gram pijnboompitten 50 gram azijn 500 gr zonnebloemolie om te frituren 25 gram broodkruim 150 gram olijfolie 150 gram zonnebloemolie Peper en zout

Bereiding

Gepofte Topinambour
  1. Was en borstel de topinambour goed zodat alle aarde verwijderd is. Kook de topinambour in gezouten water tot ze zacht zijn en laat ze op een doek afkoelen
  2. Verhit een pan olie tot 170 graden. Scheur de knolletjes met je handen open en frituur ze vervolgens tot ze mooi goud geel van kleur zijn, ze hoeven niet helemaal krokant te zijn. Zout ze licht na.
Salsa verde
  1. Mix in de keukenmachine alle de sjalot, knoflook, ansjovisfilets, eidooiers, broodkruim en pijnboompitten, behalve de olijfolie, peterselie en basilicum, fijn. Zodra het mengsel licht is gehakt voeg je de groene kruiden toe. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 40 min
  • Moeilijkheid: 1

More articles