Ingrediënten
1 Poulet Noir boerderijkip 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 sjalotje, fijngehakt Rasp van een halve citroen 200 ml crème crue Bosje verse peterselie, gehakt 1 Romanesco kool
Zelf in huis halen: Zout en peper Olijfolie
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een blender of keukenmachine de crème crue, knoflook, sjalot, citroenrasp en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Trek langzaam de huid van de kip los met je handen, en verdeel de helft van het crème crue mengsel onder de huid. Smeer de buitenkant van de kip in met de rest van het mengsel en strooi er nog wat zeezout overheen. Zet de kip in een ovenschaal en grill deze ongeveer een uur - totdat de buitenkant goudbruin is, en de binnenkant helemaal gaar.
- Maak ondertussen de Romanesco schoon, snijd in roosjes en kook in 8 minuten beetgaar. Serveer samen met de kip met een scheutje olijfolie en zeezout.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 60 min
- Moeilijkheid: 2