Gasconne rundersukade van de barbecue

Gasconne rundersukade van de barbecue

24 maart 2020

Ingrediënten

750 g – 1 kg Gasconne rundersukade Zelf in huis halen: BBQ saus Grof zeezout Versgemalen peper Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

Sukade is zeker niet alleen geschikt voor stoofpotten, ook op de barbecue is dit een heerlijk (en betaalbaar) stuk vlees. Barbecue Meester Ed van de Schootbrugge legt uit hoe u sukade het beste kunt bereiden op de barbecue! BARBECUE TIPS Leer spelen met hitte. Doe dit door het houtskool in verschillende warmtezones te verdelen. Schroei het vlees dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van de barbecue. Zorg er ook voor dat uw rooster in hoogte verstelbaar is, zodat u meer controle heeft over de garing. Daarnaast is een vleesthermometer handig om te kunnen zien wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt. BEREIDINGSWIJZE Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwijder de zeen in het midden. Grill de sukade kort op het hete deel van de barbecue. Keer om en bak ook de andere kant goudbruin. Wikkel de sukade in aluminiumfolie en laat garen tot een kerntemperatuur van 52ºC. Verwijder nu de folie, lak het vlees met BBQ saus en grill nogmaals op directe hitte. Laat de sukade even rusten in aluminiumfolie. Snijd in dunne plakken, bestrooi met zeezout en peper en serveer met extra BBQ saus.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 10 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles