Eendenbout met vijgen-port jus & trompette de la mort

Eendenbout met vijgen-port jus & trompette de la mort

17 november 2025

Ingrediënten

4 eendenbouten 50 g boter 250 g vijgen, in partjes 200 ml Port 200 g Trompette de la mort, schoongemaakt handje citroenmelisse, fijngehakt Zelf in huis halen: 25 ml honing 50 ml olijfolie Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Verhit een pan met boter op hoog vuur en bak de eendenbouten in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg vervolgens de gesneden vijgen toe.
  2. Blus het geheel af met de port en schenk de honing erbij. Laat de eendenbout ongeveer 2 uur (of langer, check even of het vlees dan al mals is) stoven in de jus.
  3. Verhit een pan met olijfolie en bak de Trompette de la mort ongeveer 5 minuten.
  4. Serveer de eendenbout en giet er wat van de vijgen-port jus overheen. Maak af met de Trompette de la mort en wat citroenmelisse.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles