Ingrediënten
150 g burrata
1 teen knoflook, grof gehakt
40 ml extra vergine olijfolie
250 g gemengde paddenstoelen, zoals champignons, oesterzwammen, pieds de moutons, boleten etc.,schoongeborsteld en in plakken
25 ml witte wijn
1 el bladpeterselie, gehakt
4 sneden boerenbrood
1 teen knoflook
zout en peper
Bereiding
- Haal de burrata alvast uit de koelkast.
- Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan. Als hij begint te kleuren doe je er een gedeelte van de paddenstoelen bij, zodat de bodem van de pan bedekt is. Sauteer ongeveer 3 minuten op hoog vuur totdat ze licht gekleurd zijn.
- Haal met een schuimspaan uit de pan en herhaal, net zo lang tot alle paddenstoelen gebakken zijn. Doe ze dan allemaal weer terug in de pan en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken en roer dan de bladpeterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de sneden brood. Wrijf ze in met knoflook. Verdeel de burrata over het brood. Leg de gebakken paddenstoelen erop. Druppel er nog wat olijfolie over en dien op.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 10 min
- Moeilijkheid: 2