Ingrediënten
Bijgerecht voor 4 personen // tijd: circa 45 minuten + minimaal 2 uur marineren
3 teentjes knoflook, geperst 1 citroen, geperst 4 takjes verse oregano, gerist en fijngehakt 400 g Baambrugs big rugfilet, in blokjes 1 rode ui, in dunne parten 500 g kwark 10 g verse dille, fijngehakt 1/2 komkommer, geraspt 3 paprika’s (1 rood / 1 geel / 1 groen)
Voorraadkast / zelf in huis halen: 4 eetl. olijfolie 4 platbroden
Ook nodig: barbecuespiezen
Bereiding
- Meng in een ovenschaal olijfolie, 2 teentjes knoflook, de helft van het citroensap, de oregano en een snuf zout.
- Rijg de Baamgrugs big blokjes en de rode ui om en om aan de spiezen. Zorg dat alle blokjes even groot zijn en allemaal het (gietijzeren) rooster raken.
- Leg de spiezen in de ovenschaal en besprenkel met de marinade.
- Laat minimaal 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Draai de spiezen halverwege om.
- Meng ondertussen in een kom de kwark, dille, overige knoflook, citroensap naar smaak, geraspte komkommer, zout en peper.
- Steek de barbecue aan en bereid die voor op direct grillen.
- Leg de paprika’s op de barbecue en grill tot ze helemaal zwart en zacht worden. Het moet er verbrand uit zien. Draai ze regelmatig om.
- Als ze zacht zijn haal je ze van het vuur en stop je ze in een plastic zak.
- Haal ze uit de zak en verwijder de groene steeltjes, zaadlijsten en het vel. Snijd in reepjes.
- Grill de souvlaki in circa 7-10 minuten rondom goudbruin en gaar. Gebruikt u houten spiesjes? Doe dan aluminium folie om de uiteindes zodat ze niet verbranden.
- Doe na het grillen een druppeltje (griekse) balsamico op de ui voor meer smaak .
- Leg de platbroden kort op de grill.
- Serveer de souvlaki met de gegrilde paprika’s, het platbrood en de tzatziki.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 45 min
- Moeilijkheid: 3