Kleverige Baambrugs big spareribs
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1-2 kg spareribs (afhankelijk van het aantal eters)
2 cm verse gember, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
4 eetl. honing
2 sinaasappels, geperst
Zelf in huis halen:
6 eetl. tomatenketchup
2 theel. komijnpoeder
2 theel. kerriepoeder
50 ml sojasaus
3 eetl. rode wijnazijn
Bereiding
- Begin een dag of de ochtend van tevoren om de spareribs goed mals te krijgen.
- Maak een marinade van bovenstaande ingrediënten en giet de helft over de spareribs.
- Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 120 graden en gaar de spareribs in ongeveer 3 uur gaar in de oven. Leg eventueel wat aluminiumfolie op de spareribs zodat ze niet aanbranden.
- Zet de spareribs tot gebruik in de koelkast.
- Steek de barbecue aan, lak de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op de barbecue.
- Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken zodat er een kleverige laag ontstaat.
- De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat hij niet verbrandt!
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.