Gekaramelliseerde uitjes in rode wijn
Seizoen
winterGang
sideBereidingstijd
60 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
500 g Fijne zilveruitjes
375 ml droge rode wijn
30 ml olijfolie
25 gram boter
Zelf in huis halen
50 gram suiker
30 ml olijfolie
zout
optioneel: laurierblaadje.
Bereiden gekaramelliseerde uitjes
- Verhit de olijfolie en boter samen in een pan met een dikke bodem.
- Voeg de suiker en een mespunt zout toe en roer het geheel kort.
- Doe de uitjes in de pan en bak deze in ongeveer 5 minuten gelijkmatig bruin.
- Schenk vervolgens de wijn in de pan zodat de uitjes onder staan. Voeg hier optioneel een laurierblaadje aan toe.
- Laat ongeveer 40 minuten op laag vuur sudderen met het deksel op de pan tot de uitjes boterzacht zijn geworden. Laat ze vervolgens nog 10 minuten pruttelen, zodat er een mooie, stroperige saus ontstaat.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.