Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Aardappelwaaiers met knoflookboter, parmezaanse kaas en verse kruiden

Seizoen

winter

Gang

side

Bereidingstijd

70 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg aardappel mix (of roseval) schoongeboend
3 tenen Lautrec knoflook, gepeld
Handje verse peterselie
handje verse oregano, fijngehakt
125g Parmigiano reggiano, geraspt
30 gram roomboter

Zelf in huis halen:
Peper
Zout

Printen

Bereiden aardappelwaaiers

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal de pan van het vuur wanneer de boter volledig gesmolten is, maar voordat deze bruin begint te worden.
  3. Snijd of pers de knoflooktenen fijn en voeg deze toe aan de boter. Voeg vervolgens de verse oregano en wat peper en zout toe en meng het geheel goed.
  4. Leg de aardappels op de platste kant. Maak met een scherp mes inkepingen, telkens met enkele millimeters tussenruimte. Zorg de plakjes aan de onderkant nog stevig aan elkaar zitten. tip: leg de aardappels tijdens het snijden op een grote lepel of tussen de stelen van twee houten pollepels, om te voorkomen dat u de aardappels te ver insnijdt.
  5. Leg de aardappelen in een ovenschaal of op een bakplaat met de inkepingen naar boven. Verdeel vervolgens met een kwast tweederde van de gesmolten boter met kruiden over de aardappelen.
  6. Bak de aardappels 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de aardappels er na een halfuur uit en bestrijk ze met het resterende botermengsel. Zet de schaal terug in de oven en bak de aardappels — afhankelijk van het formaat — tussen de 15 en 35 minuten, totdat ze vanbinnen gaar zijn en de schil mooi bruin en krokant is geworden.
  8. Haal de aardappels uit de oven en strooi hier de geraspte parmigiano reggiano overheen. Zet de aardappels nog een paar minuten terug in de oven, zodat de kaas mooi smelt en deels knapperig wordt.
  9. Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met verse peterselie.

Tip: u kunt stap 1 t/m 6 de dag van tevoren al voorbereiden. Laat de aardappels in dat geval afkoelen in de ovenschaal, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Aardappelwaaiers met knoflookboter, parmezaanse kaas en verse kruiden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt