Gepofte topinambour met salsa verde
Seizoen
winterGang
sideBereidingstijd
40 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
500 gr topinamboer
75 gram sjalot
2 tenen knoflook
5 ansjovisfilets
2 eidooier, hardgekookt
60 gram bladpeterselie
35 gram basilicum
Zelf in huis halen
15 gram pijnboompitten
50 gram azijn
500 gr zonnebloemolie om te frituren
25 gram broodkruim
150 gram olijfolie
150 gram zonnebloemolie
Peper en zout
Bereiding topinambout
Gepofte Topinambour
- Was en borstel de topinambour goed zodat alle aarde verwijderd is. Kook de topinambour in gezouten water tot ze zacht zijn en laat ze op een doek afkoelen
- Verhit een pan olie tot 170 graden. Scheur de knolletjes met je handen open en frituur ze vervolgens tot ze mooi goud geel van kleur zijn, ze hoeven niet helemaal krokant te zijn. Zout ze licht na.
Salsa verde
- Mix in de keukenmachine alle de sjalot, knoflook, ansjovisfilets, eidooiers, broodkruim en pijnboompitten, behalve de olijfolie, peterselie en basilicum, fijn. Zodra het mengsel licht is gehakt voeg je de groene kruiden toe. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.