De beste hamburger van Nederland
Chef
Chef Laurentz Craane Iveau Burger & WijnbarSeizoen
springGang
mainBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 Lindenhoff ereburgers
4 brioche hamburgerbroodjes
1 potje bacon & whiskey jam
1 potje courgette relish
1 potje geroosterde ketchup
1 potje Lindenhoff mayonaise
500 gram ancienne Coeur de Boeuf tomaten
1 kropsla
1 kg Agria aardappelen
125 gram gesneden en gerookte Baambrugs big buikspek
250 gram black cheddar
Bereiding
- Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Bak de burger in circa 8 minuten op hoog vuur rondom goudbruin
- Smelt de cheddar op de hamburger
- Rooster ondertussen de bacon in 2 minuten zodat deze knapperig is
- Halveer de briochebroodjes. Grill elke briochebol kort aan de snijkant op de barbecue of in de grillpan. Draai tussendoor een kwartslag op dezelfde kant voor een mooie grillruit
- Snijd de tomaten in niet te dunne plakken. Was de sla en scheur deze voor op het broodje
- Bestrijk de binnenkant van de brioche met de mayonaise en serveer met de sla en tomaten, hamburger en spek
- Beleg naar smaak met de hamburgersspecials van Laurentz Craane – courgette relish, gerookte ketchup en whiskey & bacon jam.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Chef Laurentz Craane Iveau Burger & Wijnbar
De perfecte hamburger, die maak je niet zomaar. Chef-kok Laurentz Craane denkt over ieder onderdeel van zijn hamburgers na en perfectioneert elk detail. Hierdoor won hij tot drie keer toe de prijs van ‘beste hamburger van Nederland’. Voor hem is één ding zeker: het begint allemaal met het kiezen van de beste producten. Van het vlees tot aan de tomaten voor de ketchup; alles moet top zijn!Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.