Gegrilde Tomahawk met groenten van de barbecue
Chef
Lindenhoff Barbecue Meester 2019: Kim BrunekreeftSeizoen
summerGang
mainMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1,5 kg Tomahawk
Een paar takjes verse rozemarijn
knoflook
zoete aardappelen
rode uien
prei
bosui
zout
PrintenBereiding
Deze Tomahawk met geroosterde groenten van Lindenhoff Barbecue Meester Kim Brunekreeft smaakt heerlijk in combinatie met één van haar vijf sauzen (of allemaal)! De recepten vind je onderaan deze pagina.
Tomahawk van de barbecue
- Zout de tomahawk steak royaal aan beide kanten.
- Maak aan beide kanten een aantal inkepingen en steek hier wat takjes verse rozemarijn, plakjes knoflook en stukjes (eigen) vet in — dit kunt u wegsnijden bij het bot, of vraag erom bij de slager.
- Laat het vlees op temperatuur komen door het minimaal 2 uur voor bereiding uit de koelkast te halen. Schroei de tomahawk aan beide kanten in 3 tot 5 minuten dicht op hoge temperatuur (circa 250 graden). Gaar het vlees vervolgens verder op indirect vuur tot het een kerntemperatuur bereikt van ongeveer 50 graden. Haal de tomahawk van de barbecue en laat deze nog ongeveer 10 minuten rusten voor het serveren.
Geroosterde groenten
- Leg hele zoete aardappelen en rode uien direct op de gloeiende kolen en laat deze in 30 tot 45 minuten gaar worden. Haal ze uit de kolen, laat ze een paar minuten afkoelen en snij ze dan doormidden.
- Verwijder ondertussen het loof van de prei en bosui.
- Leg het overgebleven (witte) gedeelte van beide groenten op het rooster van de barbecue en gaar deze totdat ze rondom zwart beginnen te blakeren; bij de bosui duurt dit slechts 3 tot 5 minuten. Laat de prei iets langer liggen, totdat deze van binnen mooi zacht is. >
- Laat de prei iets afkoelen en verwijder de buitenste bladeren voor het serveren.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Lindenhoff Barbecue Meester 2019: Kim Brunekreeft
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.