Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

bavette bereiden op de barbecue

Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

summer

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg runderbavette

Printen

Bereiding

Deze bavette komt van een dubbeldoel koe, een koe die voor melk en vlees wordt gebruikt. Door de natuurlijke en rustige manier van opgroeien geven deze koeien een kwalitatief stuk vlees met een mooie vervetting. Een duurzaam stuk vlees met authentieke smaak.

Bereiding op de barbecue: 

  1. Maak de barbecue gereed om direct te grillen op een gietijzer rooster met een temperatuur van 250°C
  2. Laat het rooster 10 minuten voorverwarmen
  3. Grill de bavette (met een dikte van 2 à 3 cm) 2 minuten op een goed warm rooster. Draai het vlees een kwartslag voor de perfect grillruit en grill nogmaals 2 minuten. Herhaal beide stappen voor de andere kant.
  4. Breng de bavette op smaak met grof gemalen peper en zout

Tip
Om ultiem van het vlees te genieten, kunt u het vlees in 4 stukken snijden (met de draad mee) om vervolgens het vlees haaks op de draad te traceren.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


bavette bereiden op de barbecue
Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt