Geroosterde spruitjes met Baambrugs big spekblokjes
5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Seizoen
autumnGang
mainBereidingstijd
15 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
550 g spruitjes, gehalveerd
70 g spekblokjes
45 g Pecorino Romano, geraspt
Zelf in huis halen
4 eetl. olijfolie
3 eetl. Balsamico azijn
1 eetl. honing
2 takjes verse rozemarijn, geritst
Handje grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC.n
Meng de olijfolie, Balsamico azijn, honing en rozemarijn in een kommetje. - Leg de spruitjes en spekblokjes op een bakplaat en schenk het Balsamico mengsel erover. Hussel goed door en besprenkel met grof zeezout.
- Rooster de spruitjes 20 minuten in de oven.
- Strooi er vervolgens de Pecorino Romano overheen en zet de spruitjes nog ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze zacht van binnen en goudbruin van buiten zijn (de randjes mogen best een beetje donker en knapperig zijn, dat maakt het extra lekker). Besprenkel met wat extra Balsamico azijn en serveer.
Tip: lekker met verse vis of lamsvlees
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Dit lust iedereen!
Zelfs de gasten die spruitjes niet lekker vinden hebben hiervan gesmuld
20 september 2024