Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Gegrilde dorade met dragon crème fraiche en venkelsalade

Seizoen

spring

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

2 hele dorade of zeebaars
1 venkelknol, in flinterdunne plakjes
1 citroen, gehalveerd
versgemalen zwarte peper
olijfolie
125 ml crème fraiche
handje dragon, fijngehakt

Voorraadkast
olijfolie
zeezout

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kerf de dorade in aan beide kanten. Breng de buikholte op smaak met wat zeezout en leg er een paar plakjes venkel en citroen in. Bestrooi de buitenkant van de vis met zeezout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de vis ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de bovenkant licht goudbruin is.
  2. Meng ondertussen de overgebleven venkel met citroensap en olijfolie en breng op smaak met zeezout. Laat minimaal 20-25 minuten marineren.
  3. Roer in een kommetje de crème fraiche met de dragon en breng op smaak met zout en peper. Serveer de vis met de venkelsalade en de dragon crème fraiche.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gegrilde dorade met dragon crème fraiche en venkelsalade

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt