Rosbief met remoulade en venkelsalade van Buffet van Odette
Seizoen
springGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
half bosje tijm, alleen de blaadjes
2 sinaasappels, geraspt
3 teentjes knoflook, geperst
350 g rundermuis (rosbief)
1 venkel, in flinterdunne plakken
handje krulandijvie
200 ml mayonaise
1/4 bos peterselie
1/4 bos dragon
Zelf in huis halen:
2 eetl. venkelzaadjes
2 eetl. zeezout
scheutje zonnebloemolie
3 eetl. grove mosterd
2 eetl. olijfolie
handje augurkjes
3 eetl. kappertjes
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Meng het zeezout, de venkelzaadjes, tijm, rasp van 1 sinaasappel en knoflook en smeer de rosbief ermee in.
- Verwarm een pan met zonnebloemolie op hoog vuur en schroei de rosbief rondom dicht.
- Leg de rosbief in een braadslee en zet deze 17 minuten in de oven. Laat de rosbief rusten en bewaar de jus voor de remoulade.
- Zet de rosbief vervolgens een uur in de vriezer (dan is hij makkelijker te snijden) en maak ondertussen venkelsalade.
- Meng hiervoor de mosterd, olijfolie, sap en rasp van een sinaasappel met de venkel en krulandijvie en laat staan.
- Mix voor de remoulade de mayonaise, augurkjes, kappertjes, peterselie en dragon in een keukenmachine.
- Voeg vervolgens de jus erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de rosbief in flinterdunne plakken en serveer met de remoulade en venkelsalade.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.