Camembert au calvados pané
Beschrijving
Dit is een schitterende combinatie van twee van de Normandische grootste export producten: camembert en calvados. De camembert wordt gemaakt van rauwe koemelkkaas en nog voordat deze 21 dagen heeft gerijpt, ontdaan van de witschimmelkorst en daarna gewenteld in een mengsel van broodkruim en Calvados. Zo rijpt deze verder tot hij klaar is om gegeten te worden. De geur van de kaas is uitgesproken en de buitenkant is vrij scherp en zoutig van smaak met tonen van rijpe appel van de Calvados, maar de binnenkant is zacht en smeuïg. De Camembert au Calvados is een uitstekend dessertkaasje en kan, in plaats van wijn, het beste met een goede cider of Calvados worden gegeten.
1 camembert is 250 gram.
Meer informatie
ingrediënten
calvados normand, tarwemeel, kan sporen van noten bevatten, stremsel(dierlijk), koemelk (rauw), witschimmel cultuur, zout
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1185 kJ |
Energie | 283 kcal |
Vetten | 23 g |
Koolhydraten | 0,2 g |
Eiwitten | 21,2 g |
Zout | 2 g |