Rocamadour fermier AOP
Beschrijving
Dit kleine boerenkaasje van rauwe geitenmelk heeft een dunne korst en een delicaat, romig paté. Het rijpt snel en geeft een subtiele geur die aan melk en schimmel doet denken. De Rocamadour heeft een sterke geitensmaak, een lichte nasmaak van suiker en hazelnoten en smelt op de tong. Het centrum van de productie is het pittoreske plaatsje Rocamadour, een van de toeristische trekpleisters van de Lot dat een drogere rotsachtige bodem heeft wat invloed heeft op de geitenmelk. De naam van de heilige plaats is afgeleid van het Occitaanse “Roc Amator”: de rots van Amadour. Het kaasje is een van 42 met het AOC keurmerk dat onder andere de hoge kwaliteit en de traditionele bereidingswijze garandeert.
Meer informatie
ingrediënten
zuursel, geitenmelk(rauw), stremsel(dierlijk), zout
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1212 kJ |
Energie | 290 kcal |
Vetten | 20 g |
waarvan verzadigde | 12 g |
Koolhydraten | 1,5 g |
Eiwitten | 21 g |
Zout | 1,5 g |