Langres fermier AOP
Beschrijving
Een unieke Franse kaas van rauwe koemelk dat tijdens de rijping van 5 weken regelmatig wordt gewassen met Marc de Champagne, waardoor het zijn mooie geel-oranje kleur krijgt. De Langres, vernoemd naar het gelijknamige plaatsje in de Champagne-Ardennenstreek, geurt sterk maar heeft een romige, sterke, licht zoute smaak. In tegenstelling tot de meeste kazen wordt de kaas niet gekeerd tijdens de rijping, waardoor de holte ontstaat, dat traditioneel ‘fontaine’ wordt genoemd. Liefhebbers gieten hierin een Marc de Champagne of Marc de Bourgogne en laten het intrekken of steken het aan.
Het kaasje werd voor het eerst gecreëerd in de 18e eeuw, maar werd pas buiten zijn eigen regio bekend na 1991, toen het zijn AOP status kreeg en is verwant aan de Époisses de Bourgogne en Munster.
Meer informatie
ingrediënten
zout, koemelk (rauw), stremsel(dierlijk), zuursel, kleurstof - annatto
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1288 kJ |
Energie | 311 kcal |
Vetten | 26,3 g |
waarvan verzadigde | 19,09 g |
Koolhydraten | 1,4 g |
Eiwitten | 17,8 g |
Zout | 2 g |