KERST PRE-ORDER | Label Rouge gans
LET OP – DEZE LABEL ROUGE GANS VOOR KERST WORDT EXCLUSIEF BEZORGD TUSSEN 20 EN 24 DECEMBER!
Beschrijving
Deze panklare boerderijgans is een prachtig pronkstuk om deze kerst met de hele familie van te genieten. Het rijke, sappige vlees smaakt heerlijk in combinatie met een vulling met appel, salie en gedroogde pruimen.
Bereiding:
Braad de gans ongeveer 2 en half uur in een voorverwarmde oven op 200 °C – 180°C in heteluchtoven, afhankelijk van het gewicht en of deze gevuld is. De vogel is gaar wanneer het dikste deel van de dij een kerntemperatuur van 80 °C heeft bereikt en er helder sap uit het dijvlees komt wanneer u erin prikt.
De gans weegt ongeveer 4kg.
Meer informatie
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1422 kJ |
Energie | 340 kcal |
Vetten | 31 g |
waarvan verzadigde | 12,7 g |
Koolhydraten | 0,5 g |
Eiwitten | 15,7 g |
Oorsprong
Poelier Pieter van Meel
Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ‘60 bekend stond om de vele poeliers die er waren gevestigd. Van Meel werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende op twintigjarige leeftijd een eigen poelierswinkel met producten van hoge kwaliteit. De kwaliteit en smaak van het wild en gevogelte van Pieter van Meel werd al snel opgemerkt bij topkoks. In 1984 opende Pieter van Meel een nieuwe onderneming en ontwikkelde zich tot ee ...
Meer over de boer