Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Kaasplateau van de Lage Landen

--.-- 6259Eten, drinken en tabak > Voedselitems > Vlees, vis en eieren
4-6 personen

Beschrijving

Speciaal voor de feestdagen heeft onze kaasmeester de mooiste ambachtelijke kazen van Nederland geselecteerd. Perfect bij de borrel of als nagerecht bij een feestelijk diner. Laat u verrassen met het beste dat onze ambachtelijke kaasmakers te bieden hebben en geniet ervan in deze gezellige feestmaand!

  • Fransje
    Zachte kaas | Koemelk | Gepasteuriseerd | Nederland
    Deze kaas wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk van blaarkopkoeien van onze boer Dirco uit Baambrugge. De kaas wordt lactisch gestremd en is door de bijzondere rijkheid van de biologische melk zeer romig en vol van smaak. Dit kaasje ontwikkelt een lichte blauwe schimmel tijdens de rijping en is volgens onze kaasmeester tussen 2 tot 4 weken op z’n lekkerst.
  • Machedoux
    Zachte kaas | Geitenmelk | Rauwmelks| Nederland
    De Machedoux komt van biologische geitenhouderij “De Oude Streek” in het Groningse Westerkwartier, in het grensgebied van Groningen, Drenthe en Friesland, waar een kudde van 40 geiten dagelijks twee keer wordt gemolken. De Hollandse romige geitenkaas heeft een milde smaak en een licht zuurtje.
  • Tegeleir
    Zachte kaas | Koemelk | Rauwmelks | België
    Tegeleir wordt gemaakt door kaasmakerij Catharinadal in Hamont Achel, wereldberoemd door haar Grevenbroecker – ook wel Achelse blauwe. Deze bijzondere roodflorakaas heeft een heerlijk zachte, gladde pâte die uitloopt bij het aansnijden. Het tegelvormige kaasje smelt op de tong en doet denken aan Italiaanse Taleggio. Tegeleir heeft een mooie krachtige maar toch toegankelijke  en elegante smaak en wordt gemaakt van rauwe koemelk en zijn korst wordt gewassen met pekel.
  • Boerenopleg 2 jaar
    Harde kaas | Koemelk | Rauwmelks | Nederland
    Deze ambachtelijk bereidde Goudse Oplegkaas blinkt uit in zijn onvergelijkbare, volle en complexe smaak. Deze twee jaar oude klassieker is pittig en. Voor de Boeren Goudse Oplegkaas gebruiken de producenten alleen rauwe melk van koeien die grazen in de weilanden van het “Groene Hart” rondom Gouda. Het verwerken van de rauwe melk op lage temperaturen vereist veel gevoel en expertise en daarom is de kaas opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland.Tip: Laat de kazen altijd een uurtje op kamertemperatuur komen. Dat komt de smaken zeker ten goede.

 

 

 

591023 Lindenhoff