Frisse kale slaw van Cavolo Nero
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
15 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voor vier personen
500 g cavolo nero
½ bos bospeen
½ rode ui
1 ½ el mayonaise
2 el Griekse yoghurt biologisch
VOORRAADKAST
1 el rode wijnazijn
1 el honing of 2 theelepels suiker
plantaardige olie
Bereiding
KALE SLAW
- Vouw de cavolo nero dubbel om zo de harde, taaie nerf er gemakkelijk uit te scheuren.
- Was de bladeren goed en stapel er een aantal op elkaar, rol deze op en snijd van dat rolletje dunne reepjes van 2 mm. Draai uw plank een kwartslag en snijd vervolgens de reepjes nog 3 keer door zodat u blokje in plaats van reepjes heeft.
- Was de bospeen en verwijder de onderkanten, maar laat het loof eraan zitten voor grip.
- Houd de wortel bij het loof vast en rasp grof. Tip van de chef | “Bewaar het loof van de wortel! Hiermee kunt u een heerlijke pesto maken.
- Snijd een halve rode ui in dunne ringen. Maak een dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, 1 el rode wijnazijn en 1 el honing of 1 el suiker te mengen.
- Doe de cavolo nero, rode ui en wortel in een kom en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Kneed de salade een poosje stevig met uw handen, zodat de vezels van de cavolo nero breken, het blad zacht wordt en de sappen van de kool mengen met de dressing en zo een geheel vormen.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.