Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Special | Vorstelijk broodje frikandel

--.--
4 stuks

Beschrijving

Bij een echt Nederlandse feestdag hoort een echte Nederlandse hap – maar dan wel met de állerbeste smaak! Geniet dus van een oer-Hollands broodje frikandel à la Lindenhoff – gemaakt met Baambrugs big, Gasconne rund en Blije Ilperkip en zónder e-nummers! Dat is dus met een gerust hart smullen – hang de vlag uit en vier Koningsdag met een vorstelijke hap!

Uw vorstelijke broodje:

  • Frikandellen van 1906 makers van charcuterie
  • Briochebollen van Tom van Otterloo
  • Blette rouge
  • Lindenhoff truffelmayonaise

Uit uw eigen voorraadkast: olie of vet om te frituren

Dat wordt genieten, maar nog even de keuken in! Alle ingrediënten zijn klaar, maar de frikandellen mag u nog afbakken!

Bereiding

  1. Verwarm uw frituur tot 175 °C
  2. Bak de ontdooide frikandellen circa 3 minuten
  3. Snijd de briochebollen door en beleg met wat blaadjes blette rouge
  4. Beleg de broodjes met de warme frikandellen
  5. Maak af met een flinke lepel mayonaise – geniet!

Maak helemaal af met een lekker biertje!

Maerssener gagelblond

In de 17e eeuw was het water in de grachten van Amsterdan en Utrecht al te vervuild en verzilt om goed mee te kunnen brouwen. Mede daarom ontstonden er steeds meer brouwerijen langs de relatief schone Vecht. Zoals de geheimschrijver van Staat en Kerke in 1759 al schrijft, werd er in Maarssen al goed bier gebrouwen in Brouwerij de Eenhoorn: “….. dat men te Maarssen een Brouwery heeft, genaamt den Eenhoorn, in welke zeer gezont en smakelijk bier werd gebrouwen, daar men niet ligt een roode neus van zal krijgen….”  Omdat er in die tijd nog geen hop gebruikt werd, zochten de brouwers eigen lokale kruiden om het bier op smaak te brengen. In Loenen werd daarvoor o.a. scharlei gebruikt, in Maarssen Gagel.

Lindenhoff