Klassieke lasagne met aubergine, courgette en bechamelsaus
Gang
mainBereidingstijd
60 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 ui
2 tenen knoflook
5 g basilicum
600 g passata
30 g roomboter
175 ml melk
½ courgette
½ aubergine
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella
VOORRAADKAST
250 g lasagnebladeren
olijfolie
zout en peper
30 g bloem
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 uien
4 tenen knoflook
10 g basilicum
900 g passata
60 g roomboter
350 ml melk
1 courgette
1 aubergine
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella
VOORRAADKAST
500 g lasagnebladeren
olijfolie
zout en peper
60 g bloem
Bereiding
Bereiding voor 2 personen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui in circa 3 minuten glazig. Voeg de knoflook en 2/3 van de basilicum toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de passata toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer circa 2 minuten tot de bloem gaar is. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf goed roeren tot een dikke saus ontstaat. Draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de courgette en aubergine in heel dunne plakken. Dit gaat het beste met een kaasschaaf of mandoline, maar u kunt ook een scherp mes gebruiken.
- Schep een beetje tomatensaus in een kleine ovenschaal of een broodblik. Leg daar plakken aubergine en courgette op, gevolgd door pastavellen. Smeer de bechamelsaus over de lasagnebladeren en herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
- Eindig met Parmezaanse kaas en mozzarella en bak het geheel 30 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de saus borrelt.
- Haal de lasagne uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen voordat u aanvalt.
Bereiding voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui in circa 3 minuten glazig. Voeg de knoflook en 2/3 van de basilicum toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de passata toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer circa 2 minuten tot de bloem gaar is. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf goed roeren tot een dikke saus ontstaat. Draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de courgette en aubergine in heel dunne plakken. Dit gaat het beste met een kaasschaaf of mandoline, maar u kunt ook een scherp mes gebruiken.
- Schep een beetje tomatensaus in een ovenschaal of een broodblik. Leg daar plakken aubergine en courgette op, gevolgd door pastavellen. Smeer de bechamelsaus over de lasagnebladeren en herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
- Eindig met Parmezaanse kaas en mozzarella en bak het geheel 30 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de saus borrelt.
- Haal de lasagne uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen voordat u aanvalt.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.