Wilde rijstsalade met groene kruiden en heilbot op de huid
Gang
mainBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
150 g zwarte rijst
1 rode paprika
10 g dille
10 g peterselie
½ citroen
2 heilbotfilets met vel
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
300 g wilde rijst
2 rode paprika’s
20 g dille
20 g peterselie
1 citroen
4 heilbotfilets met vel
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
Bereiding
Bereiding voor 2 personen
- Breng een pan ruim gezouten water aan de kook en kook de wilde rijst in 30 tot 40 minuten beetgaar. Dit duurt even, maar verder is het gerecht snel klaar.
- Snijd de paprika in blokjes. Haal de dille van de steeltjes, maar de peterselie niet. Hak beide fijn. Doe in een grote kom met 2 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Zet de frisse salade apart.
- Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng de vis op smaak met zout en bak met het circa 3 minuten met het vel naar beneden tot het knapperig en goudbruin is. Druk de vis in het begin goed aan, zodat het vel niet te veel opkrult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
- Meng de rijst in een grote kom met de paprika en kruidensalade en breng op smaak met peper en zout. Serveer de rijstsalade bij de vis.
Bereiding voor 4 personen
- Breng een pan ruim gezouten water aan de kook en kook de wilde rijst in 30 tot 40 minuten beetgaar. Dit duurt even, maar verder is het gerecht snel klaar.
- Snijd de paprika in blokjes. Haal de dille van de steeltjes, maar de peterselie niet. Hak beide fijn. Doe in een grote kom met 3 tot 4 eetlepels citroensap en 5 eetlepels olijfolie. Zet de frisse salade apart.
- Giet de rijst af en laat even uitlekken in het vergiet. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Breng de vis op smaak met zout en bak met het circa 3 minuten met het vel naar beneden tot het knapperig en goudbruin is. Druk de vis in het begin goed aan, zodat het vel niet te veel opkrult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
- Meng de rijst in een grote kom met de paprika en kruidensalade en breng op smaak met peper en zout. Serveer de rijstsalade bij de vis.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.