Salade met gegrilde perzik, peterselie-olie en ricotta salata
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 teen knoflook
10 g peterselie
2 eetl. citroensap
1 courgette
2 perziken
4 little gems
50 g ricotta salata, geraspt
½ breekbrood
VOORRAADKAST
30 ml olijfolie + extra om in te bakken
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 tenen knoflook
20 g peterselie
3 eetl. citroensap
2 courgettes
4 perziken
8 little gems
100 g ricotta salata, geraspt
1 breekbrood
VOORRAADKAST
50 ml olijfolie + extra om in te bakken
PrintenBereiding
Bereiding
- Pel de knoflook en hak grof. Pureer de peterselie met de knoflook, het citroensap en de olijfolie in de beker van een staafmixer. Proef, breng op smaak met zout en laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in lange, dunne plakken met een kaasschaaf en olie licht in. Snijd de perzik in 8 parten.
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de courgette in circa 1 minuut aan beide kanten. Maak de perzik licht aan met olijfolie en grill 1 tot 2 minuten per kant, tot er grillstrepen op staan en de perzik zacht is.
- Doe het breekbrood in de oven en bak in 7 minuten goudbruin en knapperig.
- Haal de bladeren van de little gem en snijd in hapklare stukken. Meng de sla met de courgette en perzik en breng op smaak met zout. Verdeel de salade over de borden en maak af met de geraspte ricotta salata. Giet de peterselie-olie eroverheen en serveer met het brood.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.